Dankzij de introductie van vijf nieuwe reisproducten in het openbaar vervoer in Limburg kunnen reizigers, vooral kinderen en jongeren, binnenkort profiteren van flinke voordelen. Zo biedt ‘Kids Vrij’ gratis reizen voor kinderen en ‘Voordeel Jeugd’ oplopende kortingen voor jongeren, met een maximumprijs van 50 euro per maand.

De nieuwe producten van Arriva zijn geldig in bus en trein. Ze moeten het openbaar vervoer aantrekkelijker en toegankelijker maken, vooral voor reizigers tot en met 18 jaar. De uitrol gebeurt in fases in de tweede helft van dit jaar.

Bereikbaar en toegankelijk Limburg

“De provincie Limburg wil een bereikbaar en toegankelijk Limburg. Voor iedereen, want elke Limburger telt. Alle Limburgers moeten zich op een veilige manier kunnen verplaatsen voor school, werk en vrije tijd. Dat vinden we belangrijk”, zegt gedeputeerde Jasper Kuntzelaers van Mobiliteit.

Gedeputeerde Jasper Kuntzelaers. © Provincie Limburg.

“Het besluit van het provinciebestuur om het ov gratis te maken voor kinderen tot en met 11 jaar is natuurlijk prachtig voor gezinnen, vooral gezinnen met een kleine portemonnee. Ook de oplopende kortingen voor de jeugd tussen 12 en 18 jaar oud dragen bij aan een volgende stap om het reizen met het ov in Limburg aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor nóg meer Limburgers.”

Al eerder dit jaar, op 26 april, stemden Provinciale Staten in met het Dal Vrij Limburg-abonnement: gratis openbaar vervoer voor Limburgers met een laag inkomen.

Meer informatie kun je lezen op de site van de provincie Limburg: https://ap.lc/TviXH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *