De provincie Noord-Holland investeert ruim 11 miljoen euro in innovatieve maatregelen – Smart Mobility – om de regio niet alleen bereikbaar en leefbaar te houden, maar ook om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Een zelfrijdende bus die zonder chauffeur van halte naar halte rijdt. Slimme fietspaden waar groepen scholieren vaker groen krijgen. Automobilisten die als eerste gewaarschuwd worden over een pech- of ongeval op de route.

Innovatieve oplossingen

Het zijn enkele voorbeelden van slimme technologie├źn voor het verkeer die de provincie inzet of onderzoekt. Smart Mobility (slimme mobiliteit) gaat om innovatieve oplossingen voor het verkeer, zoals het inzetten van nieuwe technieken, digitalisering, automatisering en data.

Niet alleen voor de auto, ook voor de scheepvaart, logistieke sector en de fiets. Deze ontwikkelingen lijken misschien nog ver weg, maar in Noord-Holland is al veel mogelijk.

Meer informatie kun je lezen op de website van de provincie Noord-Holland: https://ap.lc/OaZRy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *