De gemeente Groningen en de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s zetten zich voor de derde keer gezamenlijk in voor schoner oppervlaktewater. Onder de noemer Hart voor Schoner Water zijn er van 1 tot en met 5 juli uiteenlopende activiteiten op en rond de Groningse en Noord-Drentse wateren. Van voorlichting, een busexcursie en jongereneducatie tot concrete handen-uit-de-mouwen-schoonmaakacties.

Op drie basisscholen wordt in die week aandacht besteed aan waterkwaliteit. De MilieuStewards van de gemeente Groningen en de waterschappen laten zien dat ‘plastic soep’ geen ver-van-mijn-bed-show is. Ook hier belandt nog veel te veel plastic in het water, bijvoorbeeld in de vorm van snoepverpakkingen en sigarettenfilters. De schade voor het leven onder water is groot.

Operatie Schepnet

Vrijdag 5 juli staat in het teken van Operatie Schepnet: een grote schoonmaakactie op en rond het Paterswoldse meer. Brandpunt van activiteiten is Teuntje Slak, vlak bij Kaap Hoorn. Voor deelnemende leerlingen is er een rondvaartboot en zijn er diverse workshops.

Vrijdag 5 juli is de Operatie Schepnet. © Gemeente Groningen

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan robert.rozema@groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *