De gemeente Groningen en Greendish ondersteunen zes horecaondernemers bij het verduurzamen van hun menukaart. Het Concerthuis, Het Oude Politiebureau, Everts Party Catering, Dennis Cooking Place, News Café en de Prael Brouwerij zijn enthousiast begonnen.

In april is gestart met metingen en adviesgesprekken over voedselverspilling tegengaan, lokaal en seizoensgebonden inkopen en minder dierlijke producten op de menukaart zetten. De ondernemers kregen tips om hun voedselaanbod duurzamer en gezonder te maken en tegelijkertijd hun winstmarges te vergroten.

© Pixabay

Lokale leveranciers

Zo gaat Everts Partycatering aan de slag met het verminderen van de voedselverspilling door de portiegrootte te verkleinen en de restverwerking anders aan te pakken. Andere ondernemers kopen in bij lokale leveranciers. Bij Het Oude Politiebureau zetten ze minder dierlijke producten op de menukaart en helpen ze de consument om duurzamere en gezondere gerechten te kiezen.

Begin juni herhaalt Greendish de metingen om in kaart te brengen hoeveel milieuwinst de horecaondernemers hebben behaald door minder CO2-uitstoot, water- en landgebruik. Deze resultaten worden gepresenteerd tijdens het New Energy Forum op 20 juni.

Dit initiatief is een samenwerking van de gemeente Groningen met Groningen Werkt Slim (duurzaamheidsplatform voor Groningse ondernemers) en Greendish (versneller van de transitie naar een gezond en duurzaam voedselaanbod).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *