Het kindercollege van Zwolle presenteerde op het stadhuis ideeën voor een nieuw oud en nieuw aan wethouder Michiel van Willigen. De gemeente nodigt alle inwoners, van jong tot oud, uit om mee te denken over een nieuwe invulling van oud en nieuw. 

Michiel van Willigen, wethouder Jeugd: “Ik vond het geweldig om te zien met wat voor ideeën de leden van het kindercollege kwamen. Wat een onbevangen creativiteit en enthousiasme. Ik vind het heel belangrijk, dat we de stem van de kinderen in Zwolle mee laten wegen bij grote besluiten, ook bij een nieuwe invulling van oud en nieuw. Want de kinderen van Zwolle zijn en maken onze toekomst!” 

Hard gewerkt

De kinderen van het kindercollege hebben de afgelopen twee maanden met elkaar hard gewerkt aan een nieuwe invulling van oud en nieuw. Ze hadden hun eigen presentaties voorbereid en vormgegeven en lieten zien wat zij en andere Zwolse kinderen belangrijk vinden. De leukste plannen, die je ook goed uit kunt voeren, werken ze verder uit. Daar waar nodig werken ze samen met andere Zwolse partijen.  
De ideeën van de kinderen varieerden van een driedaags feest met op de grachten drijvende wensballonnen met een lichtje tot een high tea voor eenzame mensen, een drone show of laserlicht op Zwolse gebouwen en een popping party met een verfexplosie in een grote glazen bol. 

De gemeenteraad wil dat de jaarwisseling in Zwolle voortaan wordt gevierd zonder vuurwerk dat inwoners zelf afsteken. Zwollenaren kunnen hun initiatieven tot 15 juni indienen via gelukkignieuwjaar.zwolle.nl. Op deze website kunnen inwoners ook initiatieven van anderen bekijken en daarop reageren als ze bijvoorbeeld enthousiast zijn of willen meehelpen met de organisatie ervan. 

Meer informatie kun je lezen op de site van de gemeente Zwolle: https://ap.lc/SkMrl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *