De nieuwe Fietsboot die sinds kort op de Vecht vaart, is duurzaam, elektrisch en stil. De boot wordt gerund door vrijwilligers en vaart tussen Maarssen en Fort Nieuwersluis, langs UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies en door Oudhollandse landschappen. De stichting Veerdiensten op de Vecht heeft dit voor elkaar gekregen met partners, waaronder de provincies Utrecht en Noord-Holland, de gemeente Stichtse Vecht en het Waterschap Amstel Gooi en Vecht.

De stichting vaart met twee Fietsboten: een op de Vecht en een op de Loosdrechtse Plassen. Beide Fietsboten zijn nu verduurzaamd. Gedeputeerde Rob van Muilekom van de provincie Utrecht: ‘Dankzij de Fietsboot is het voor recreanten mogelijk om op een laagdrempelige manier al het moois van de Vecht te ervaren. Wat is er nu mooier om op de fiets onze mooie provincie te verkennen en even uit te rusten tijdens een tochtje op de Fietsboot. Ook de vrijwilligers die deze Fietsboot bemensen verdienen een groot compliment!’  

Vrijwilligers
”De Fietsboot op de Vecht wordt volledig gerund door vrijwilligers. Het werk van vrijwilligers is belangrijk voor erfgoed en recreatie, niet in de laatste plaats omdat zij ambassadeurs zijn voor de Hollandse Waterlinies. De boot levert ook een grote bijdrage aan de fiets- en wandelvoorzieningen, het verkennen van de historie, natuur en cultuur rond de Vecht en een goede, duurzame en gezonde leefomgeving. De nieuwe elektrische Fietsboot vervult tenslotte binnen de gemeente Stichtse Vecht een unieke ov-functie. De Fietsboot en zijn vrijwilligers leveren zo een belangrijke bijdrage aan duurzaam toerisme.

Meer informatie op de site van de provincie Utrecht: https://ap.lc/NPFJy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *