Deventer krijgt de komende jaarwisseling waarschijnlijk een centrale vuurwerkshow. Carbidschieten blijft toegestaan op oudejaarsdag, maar alleen buiten de bebouwde kom. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze plannen voorgelegd aan de gemeenteraad, die er een besluit over neemt. 

”Hoewel de maatschappelijke aandacht voor de negatieve effecten van vuurwerk en carbidschieten tijdens de jaarwisseling groeit, zijn er ook velen die behoefte hebben aan het behoud van carbidschieten en het afsteken van vuurwerk, als traditionele manier om de jaarwisseling te vieren”, zegt het college van B en W.

© Pixabay

Aan de IJssel

Deventer houdt de komende jaarwisseling een centrale vuurwerkshow aan de IJssel, zo is de bedoeling. Het gaat om een professionele show, die vergelijkbaar is met de show die jaarlijks de zomerkermis afsluit. Het vuurwerk wordt dan afgestoken vanaf pontons op het water aan de zijde van de Bolwerksweg, zodat inwoners bijvoorbeeld vanaf de Welle-zijde er ook van kunnen genieten. 

De gemeente gaat met horecaondernemers in gesprek over eventuele plannen voor evenementen in de binnenstad, die aan kunnen sluiten bij de vuurwerkshow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *