De voucheregeling voor basisscholen in Zeeland die hun schoolplein willen vergroenen is voor de zesde keer geopend. Het initiatief van IVN Natuureducatie, ondersteund door de provincie, begeleidt scholen van een grijs schoolplein naar een natuurrijke leeromgeving. Scholen die zich aanmelden maken kans op een voucher van 10.000 euro en doen mee aan het bijbehorende traject.

Zeeuwse scholen worden met de voucherregeling geholpen in de transitie van grijs naar groen. Elke basisschool in Zeeland maakt kans op een voucher van 10.000 euro om het plein te vergroenen. Er is dit jaar budget beschikbaar voor de vergroening van dertien Zeeuwse schoolpleinen (voorgaande jaren acht per jaar). 

© Pixabay

Cofinanciering

Tegenover elke voucher van 10.000 euro staat een cofinanciering van minimaal 5.000 euro van de gemeente. Ook draagt de school minimaal 5.000 euro bij in middelen. In 2019 gingen de eerste Zeeuwse scholen van start met het vergroenen van de speelruimte. Inmiddels hebben 50 scholen hun grijze tegels ingewisseld voor bomen, planten en houtsnippers.

Het doel van IVN Zeeland is om uiteindelijk alle Zeeuwse schoolpleinen te vergroenen. Onderzoek laat zien dat een groen plein zorgt voor een betere sociale, emotionele en motorische ontwikkeling bij kinderen. Ook vermindert het pestgedrag en heeft het een positief effect op hun gezondheid.

Meer informatie is te lezen op de site van de provincie Zeeland: https://ap.lc/bvKim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *