Hoe staat de vrijetijdssector in de provincie Groningen ervoor? Hoe zit het met het aantal overnachtingen, werkgelegenheid, onderwijs, recreatieve routes en het imago van de sector? Deze informatie is bijeengebracht in de online Vrijetijdsmonitor, die onder andere voor ondernemers, onderzoekers, journalisten en beleidsmakers interessant kan zijn. Gedeputeerde Susan Top nam de nieuwe online monitor officieel in gebruik. De Staat van Groningen is hiermee weer een stapje verder uitgebreid.

De Vrijetijdsmonitor biedt veel feitelijke informatie, kaartmateriaal en vergelijkingen. De monitor wordt de komende jaren verder doorontwikkeld met relevante thema’s en data. Deze gegevens bieden (markt)inzichten, die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld voor het ontwikkelen of aanpassen van beleid. De provincie gebruikt de monitoring zelf ook in haar beleid.

© Pixabay

Negende monitor

De Vrijetijdsmonitor is de negende monitor in de Staat van Groningen, die deze week inmiddels vijf jaar bestaat. Andere monitors zijn er onder andere over het landschap, mobiliteit, erfgoed, natuur en milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *