Het aantal aanvragen voor energiecoaches in de gemeente Groningen heeft een mijlpaal bereikt. Sinds de start van het duurzaamheidsplatform Duurzaam Groningen in 2022, zijn al tweeduizend aanvragen ontvangen. Dit aantal onderstreept, volgens de gemeente, de groeiende belangstelling van huishoudens voor het besparen van energie met behulp van de energiecoach.

Het winterse weer daagt uit om ons huis warm en gezellig te houden. En dat leidt regelmatig tot behoorlijk hogere energiekosten. Veel huishoudens komen daarom bij Duurzaam Groningen voor ondersteuning en advies over hoe je energiezuiniger kunt wonen.

Duim omhoog voor Duurzaam Groningen. © Gemeente Groningen.

Concrete hulp
Duurzaam Groningen biedt met een team van deskundige energiecoaches, adviseurs én een energieklusser behalve advies ook concrete hulp. Dat kan bijvoorbeeld door materialen te plaatsen zoals radiatorfolie, radiatorventilatoren, ledlampen en tochtstrips. Het advies, de hulp én de materialen zijn gratis en leveren direct een besparing op de energierekening op.

In de eerste drie weken van 2024 staat de teller alweer op bijna 170 aanvragen. De gemeente is vastbesloten om nóg meer gezinnen te helpen. Daarom roept Duurzaam Groningen iedereen die moeite heeft met de gestegen energiekosten op, een energiecoach aan te vragen en zo de eerste stap naar energiezuinig wonen te zetten. Inwoners kunnen op www.duurzaamgroningen.nl meer informatie vinden en een aanvraag doen.

Duurzaamheidsplatform
Duurzaam Groningen is hét duurzaamheidsplatform van de gemeente Groningen. Het is een platform voor en door inwoners van de gemeente. Op www.duurzaamgroningen.nl staat informatie over verduurzamen en energie besparen en ook kan men meedoen aan aantrekkelijke acties voor een duurzamer leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *