Vertegenwoordigers van inwoners uit de Drentse gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen hebben, samen met 35 partijen, het eerste regionale woonzorgakkoord van Nederland getekend. Dit akkoord is bedoeld om er voor te zorgen dat inwoners zo lang, prettig en zelfstandig mogelijk kunnen wonen. En dat in hun eigen wijk of dorp.

Een gezamenlijk woonzorgakkoord met meerdere gemeenten en organisaties, is uniek in Nederland. Opzet is dat de inwoners, samen met woningcorporaties, gemeenten en organisaties voor ondersteuning, welzijn en zorg samen kijken wat de inwoners nodig hebben. Dit kunnen zowel ouderen zijn, maar ook gezinnen en jongeren. De inwoners zijn vertegenwoordigd door de participatie- en adviesraden, huurdersorganisaties en ouderenbonden van de drie gemeenten.

Voldoende signalen

Martien Reidsma van de participatieraad in Borger-Odoorn is vanaf het eerste moment actief. “Hoe mooi is het dat wij als inwoners vanaf het begin van dit proces betrokken zijn. Er zijn diverse bijeenkomsten geweest in dorpen en wijken waar over de uitvoering gesproken is. Dit is vertaald in dit woonzorgakkoord. Er zijn voldoende signalen dat inwoners graag in hun eigen omgeving willen blijven wonen. En ik heb er alle vertrouwen in dat we dat met deze partijen kunnen realiseren.”

Meer informatie op de website van de gemeente Emmen: https://ap.lc/wZbCN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *