Aan de Fazanthof In Ten Boer is de eerste door de gemeente Groningen zélf geëxploiteerde laadpaal voor elektrische auto’s geplaatst. Het netwerk van openbare laadpalen wordt de komende drie jaar met zo’n drie- tot vijfhonderd uitgebreid.

Door het plaatsen van laadpalen zelf te regelen kiest de gemeente voor meer regie op levering en plaatsing.  Wethouder Broeksma van Energietransitie: “Wat ons betreft gaat de pauzeknop eraf en gaan we meer en sneller palen plaatsen waardoor de overstap naar een elektrische auto makkelijker wordt.”

Snelle transitie

In de Visie Openbare Laadinfrastructuur Groningen 2025 heeft de gemeente zich uitgesproken voor een snelle transitie naar emissievrij vervoer. Belangrijke voorwaarde is een dekkend netwerk van openbare laadpalen in woonwijken en op bedrijventerreinen.

© Pixabay

Voorheen werden de laadpalen geplaatst door een commerciële partij,  maar de gemeente is begin dit jaar van dit concessiemodel afgestapt. Sindsdien zijn er bij de gemeente 200 aanvragen voor een laadpaal binnengekomen, waarvan er 150 voldoen aan de voorwaarden. Daarbovenop komen nog 40 palen die door de voormalige concessiehouder geplaatst zouden worden, zoals aan de Fazanthof. Deze worden met voorrang geplaatst.

Meer informatie op de site van de gemeente Groningen: https://ap.lc/jXmom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *