De gemeente Groningen heeft tijdens de jaarlijkse Europese POLIS-conferentie in het Belgische Leuven, de POLIS Award 2023 gewonnen. Groningen ontving de prijs vanwege haar vooruitstrevende en innovatieve benadering van duurzame mobiliteit en de langdurige inzet voor een schonere, eerlijker en slimmere stad.

Wethouder Philip Broeksma (duurzame mobiliteit) nam de prijs in ontvangst: ”Groningen inspireert andere steden en regio’s in Europa en dat wordt gezien. Met deze award krijgen we de erkenning en waardering voor het delen van onze kennis en ervaring op het gebied van duurzame stedelijke mobiliteit, en daar ben ik super trots op.”

Europees netwerk

POLIS is een Europees netwerk waarin regio’s en steden samen werken aan innovatieve mobiliteitsoplossingen. Groningen is volgens de jury een mooi voorbeeld van hoe samenwerking kan leiden tot vooruitgang en kan helpen om hindernissen en problemen te overwinnen. ‘‘De toenemende druk op de stad wordt niet alleen gezien als een probleem maar ook als een kans om openbaar vervoer, deelmobiliteit en schoner vervoer te bevorderen.”

Meer informatie op de site van de gemeente Groningen: https://ap.lc/aslqq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *