Elk jaar worden in Nederland ongeveer 2,7 miljoen kerstbomen afgedankt na slechts enkele weken gebruik. Om deze verspilling tegen te gaan, hebben Gina en Alex van BeterBoompje een duurzame oplossing bedacht: een kerstmissie om de traditionele wegwerpkerstbomen te vervangen door duurzame, herbruikbare exemplaren. Hun doel is om een groene revolutie te bereiken in de sfeervolle kerstboom-kersttraditie.

Gina en Alex begonnen BeterBoompje in 2020 met een simpele, maar krachtige missie: kerstbomen een tweede leven geven. In plaats van de jaarlijkse cyclus van kopen, gebruiken en weggooien, biedt BeterBoompje kerstbomen die na de feestdagen lokaal worden terug geplant. In de afgelopen drie jaar zijn er al bijna zevenduizend BeterBoompjes terug geplant en negenduizend nieuwe adoptiekerstboomstekjes aangeplant.

Duurzaam transport

Met partners zoals Plantsome, Dille & Kamille en Urban Arrow voor het duurzame transport, breidt BeterBoompje zijn bereik uit om meer huishoudens een milieuvriendelijke kerstboom te bieden. De focus ligt niet alleen op het redden van kerstbomen, maar ook op het creëren van een gemeenschapsgevoel: samen strijden tegen kerstboomverspilling en met een goed gevoel de kerstboom optuigen.

© Pixabay

In de gemeente Amsterdam staan dit jaar twee BeterBoompjes van zes meter. Dit zijn wel gezaagde bomen en voor elke boom planten worden tien nieuwe adoptiekerstboomstekjes aangeplant. Ook worden deze bomen ‘geplant’ in Het Grondstoffenbos. Met dit initiatief worden kerstbomen die niet terug geplant kunnen worden omgezet in grondstoffen. Aankomend jaar is het doel van Het Grondstoffenbos om vijftigduizend kerstbomen te recyclen tot nieuwe grondstoffen.

Meer informatie kun je lezen op de site van Duurzaam-Ondernemen: https://ap.lc/pFlID

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *