De Hinderapp, het meldpunt voor overlast van geur en geluid, wordt uitgebreid. Inwoners van de provincie Groningen kunnen voortaan ook overlast van houtkachels doorgeven. Bovendien wordt in Delfzijl een meetstation geplaatst voor fijnstofmetingen.

Met de Hinderapp konden de inwoners al eenvoudig geur- en geluidsoverlast van bedrijven in hun omgeving melden. Ook kunnen ze  de meldingen van anderen in hun omgeving zien. Houtrook is een nieuwe mogelijkheid van de Hinderapp. 

”Goede luchtkwaliteit heeft sterke invloed op de gezondheid van mensen”, laat de provincie weten. In 2020 ondertekende de provincie Groningen al het Schone Lucht Akkoord, net als het Rijk en veel andere provincies en gemeenten. De gegevens die op de app binnenkomen, worden door de provincie voortdurend geanalyseerd.

Rook van houtkachels kan nu ook worden gemeten door de Hinderapp. © Pixabay

Inzicht

Bovendien krijgen gemeenten inzicht in wat er in hun gebied speelt rond houtrook. Zij kunnen zo nodig maatregelen nemen. In de Hinderapp zijn ook de fijnstof-metingen van thuis-meetpunten in de provincie te zien. Mensen die overlast ondervinden van houtkachels, hoeven alleen eenmalig een account aan te maken op de Hinderapp. Om meldingen van anderen in de eigen omgeving te bekijken is geen account nodig. 

Ga naar Hinderapp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *