Een buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen. Al deze mooie ideeën kosten tijd én geld. Speciaal daarvoor heeft de provincie Brabant het platform Brabanders voor Natuur gelanceerd. Mensen met een goed, groen idee voor hun buurt, dorp of stad krijgen via het platform hulp bij het opzetten en uitvoeren van de campagne.

Iedereen die tijd, kennis en geld wil inzamelen voor een groen idee kan een actie starten op Brabandersvoornatuur.nl. Via dit platform krijgt men hulp bij het concreet maken van een idee en het opbouwen van een betrokken groep mensen die de actie steunt. Voor een groen idee is ook vaak geld nodig. Met de campagne zamelt men geld in.

De slechtvalk. © Pixabay

Slechtvalken

Een mooi voorbeeld is de campagne van de werkgroep slechtvalken. Het doel: basisschoolkinderen kennis laten maken met slechtvalken die in de toren van de Petruskerk in Vught broeden. Op deze manier leren kinderen over de spectaculaire roofvogel én over de natuur. De werkgroep zamelde zelf € 875 in en kreeg een bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *