Particuliere booteigenaren die hun boot ombouwen van een fossiele brandstofmotor naar een volledig elektrische motor, kunnen tot maximaal 4.000 subsidie aanvragen bij de provincie Zuid-Holland. Deze regeling moet eraan bijdragen dat de recreatievaart sneller verduurzaamt.

Gedeputeerde Anne Koning, Recreatie, Toerisme en Sport: “Zuid-Holland is een heerlijke provincie om te ontspannen, in, om en op het water. Om dat ook zo te houden is het belangrijk dat we met zijn allen werken aan een schone provincie, met bloeiende natuur en een goede waterkwaliteit. We hopen dat deze subsidieregeling daarbij helpt. En booteigenaren net dat duwtje in de duurzame richting geeft.”

Pleziervaart

”Recreanten genieten volop van de Zuid-Hollandse wateren. Een belangrijke vorm van waterrecreatie is de pleziervaart. Veel van deze bootjes zijn nog voorzien van een fossiele verbrandingsmotor. Dit gaat ten koste van de lucht- en waterkwaliteit. Door over te stappen naar elektrisch varen vermindert de CO2-uitstoot. Dit komt de lucht- en waterkwaliteit ten goede en zorgt bovendien voor minder geluidshinder op het water.”

Meer informatie kun je lezen op de site van de provincie Zuid-Holland: https://ap.lc/LjgTO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *