De kinderen van basisschool De Handpalm in Leens kunnen nu spelen en leren op een groen schoolplein. Tijdens de Nationale Boomfeestdag hebben leerlingen en Henk Emmens (gedeputeerde van de provincie Groningen) de laatste struiken geplant. Hiermee is het project vergroenen van het schoolplein officieel afgerond. Er kan nu buiten les gegeven worden over de natuur en er is meer schaduw op het plein. Voor de uitvoering heeft de provincie ruim € 4.800.00 subsidie verleend vanuit het programma Bos en Hout. 
Voorheen had het schoolplein in Leens vooral tegels. De basisschool heeft het initiatief genomen om hier verandering in te brengen. Zo plantte de school samen met enthousiaste ouders en hoveniersbedrijf Gert de Winter uit Leens extra bomen en legde natuurlijke speelplekken aan. De zes bomen en zestig struiken zijn hier nu bijgekomen. Bovendien heeft de school plannen om buiten op het plein les te geven over de natuur. 

Spelen in de natuur

Arianne Nies (directeur van De Handpalm): “Als school zijn we blij dat we dit project konden realiseren door de subsidie van de provincie Groningen en de samenwerking met de hovenier en ouders. We vinden het belangrijk dat kinderen genieten tijdens het buitenspelen en dat het spelen gebeurt in de natuur. Door het vergroenen van het schoolplein kunnen we de natuur bij ons onderwijs betrekken”.

Gedeputeerde Henk Emmens: “Complimenten voor de wijze waarop de school samen met de ouders en een lokale ondernemer het plein groener en aantrekkelijker hebben gemaakt. Een mooi voorbeeld hoe je samen kunt zorgen voor extra groen in je eigen omgeving”. 

Extra groen

”Met het programma Bos en Hout komt er extra groen in de provincie door het aanplanten van nieuw bos, houtsingels, groen langs wegen, op schoolpleinen, bedrijventerreinen en (boeren-)erven. Dit zorgt voor een groener, biodiverser en mooier Groningen”. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *