De weidevogels krijgen er nóg meer ruimte bij. Als ze in het voorjaar terugkeren naar Zuid-Holland, ligt er 30 hectare nieuwe weidevogelgrasland op ze te wachten in Midden-Delfland.

Polder Noord-Kethel in Midden-Delfland was voor een groot deel al natuur. Natuurmonumenten heeft hier de afgelopen maand 30 hectare extra ingericht als weidevogelgebied. Veel weidevogelgrasland, wat kruiden- en faunarijk grasland en natuurvriendelijke oevers. Daar komen heel veel insecten op af, die weer als voedsel dienen voor (jonge) weidevogels zoals de grutto. De provincie Zuid-Holland heeft voor dit project gronden aangekocht en de natuurinrichting betaald.

Ook in Zuid-Holland is nu meer ruimte voor onder andere de grutto. © Pixabay

Aaneengesloten weidevogelgebied

Met deze nieuwe natuur ontstaat een groot aaneengesloten weidevogelgebied in Noord-Kethel. Natuurmonumenten beheert hier nu zo’n 200 hectare weiland. De boswachters werken hier samen met de boeren om weidevogels weer een plek te geven. En dat is hard nodig, want het gaat niet goed met de weidevogelpopulatie, terwijl soorten als de grutto en de kievit juist Nederland uitkiezen om te broeden.

Meer informatie op de site van de provincie Zuid-Holland: https://ap.lc/xAXGG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *