Hoe help je inwoners die het hard nodig hebben met het verlagen van hun energierekening? Duurzaam Groningen, het duurzaamheidsplatform van de gemeente, bedacht juist voor deze groep een ‘Energiecadeau’-campagne. Ze hoopt hiermee dat inwoners naar elkaar omkijken en elkaar helpen energie en geld te besparen.

”Het idee is dat buren, vrienden of familie zichzelf én elkaar een energiecoach kunnen geven. Vóór en door Groningers dus,” zegt Aline Bus, coördinator communicatie Duurzaam Groningen. ”Iedereen kent namelijk wel iemand, die een beetje extra geld in de portemonnee kan gebruiken. We roepen hiermee alle Groningers op om aan elkaar te denken. Zeker nu de verwarming aangaat, gaan de kosten weer omhoog en kunnen mensen dit cadeau goed gebruiken.”

Gratis energiecoach

In het cadeau zit een bon voor een gratis energiecoach van Duurzaam Groningen. Die komt thuis langs en helpt direct met energie besparen via simpele oplossingen zoals het veranderen van gedrag, het gebruik van led-lampen en het aanbrengen van tochtstrips. Voor inwoners die grotere oplossingen willen, kan de coach een energieadviseur regelen. Voor Groningers die hiervoor niet voldoende eigen geld hebben, zijn er gemeentelijke leningen beschikbaar.

© Gemeente Groningen

Iedereen die zelf een energiecoach bestelt, krijgt behalve het bezoek een cadeautje dat je weer aan iemand anders kunt geven. De cadeaus zijn ook op te halen bij verschillende energie-initiatieven en de Wij-teams delen ze uit. ”Het is mooi dat we op deze manier bovendien de initiatieven in de spotlight kunnen zetten. Zij hebben nuttige, duurzame tips en mooie lokale projecten waar je aan mee kunt doen.” zegt Bus.

Voor meer informatie ga naar de website van Duurzaam Groningen: https://ap.lc/CIcUA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *