Ook Limburg telt een groot aantal mensen die in armoede leven. Ze zien de komende winter met angst en beven tegemoet. De regionale publieke radio- en tv-zender L1, de Stichting Samen voor Maastricht en alle Limburgse gemeenten bundelen hun krachten voor een warme winteractie.

Onder de noemer ‘Limburg Helpt: geef een jas, verwarm een hart!’ worden in de maand oktober zoveel mogelijk warme winterjassen ingezameld voor hen die deze het meest nodig hebben. Het initiatief is bedoeld om de saamhorigheid in de Limburgse gemeenschap te versterken en hulp te bieden aan degenen voor wie een warme winterjas niet vanzelfsprekend is. 

Inzamelpunten

Gedurende de actieperiode worden er inzamelpunten opgezet in verschillende Limburgse gemeenten, waar mensen hun jassen kunnen afgeven. Bedrijven, scholen, vriendengroepen en verenigingen worden aangemoedigd om hun steentje bij te dragen door zelf een inzamelingsactie op touw te zetten. De ingezamelde jassen worden zoveel mogelijk in de eigen gemeentes verdeeld. De rest wordt verdeeld via Kledingbank Limburg.

© L1

Vivian Lataster en Huub Stapel zijn ambassadeurs voor de actie. Ze zetten vanuit hun betrokkenheid bij het thema hun bekendheid én hun netwerk in om de actie tot een succes te maken.
Speciaal voor Limburg Helpt maakte Bart Storcken samen met Frans Pollux een actielied voor zangeres Marjolein Heijltjes en een groot artiestenkoor. Heijltjes zal samen met Bas van der Zwaan de slotshow vanuit Theater aan het Vrijthof in Maastricht presenteren.

De actie begint op maandag 2 oktober en eindigt tijdens een spectaculaire slotshow op maandag 30 oktober in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Meer informatie kun je lezen op de site van L1: https://ap.lc/NAHiK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *