Initiatieven die het fietsgebruik in de provincie Groningen stimuleren, kunnen vanaf nu subsidie krijgen via de regeling ‘Fietscommunity Groningen‘. In 2023 is er 70.000 euro beschikbaar. 

Er is subsidie is voor fietsinitiatieven ‘in de breedste zin van het woord’. Het kan bijvoorbeeld gaan om een onderzoek, proef, fietsevenement of een side-event bij een wielerwedstrijd. Het project moet zich afspelen in de provincie Groningen en een raakvlak hebben met een van de zes thema’s: fietsveiligheid, sociaal maatschappelijk, infrastructuur, fietsinnovaties, gezondheid, vitaliteit & duurzaamheid en fietsstimulering. 

Fietscommunity Groningen

Een organisatie die subsidie aan wil vragen, moet zijn aangesloten bij de Fietscommunity Groningen.
Dit is een netwerk van overheden, onderwijsinstellingen, belangenorganisaties en zelfstandigen die samenwerkt en kennis deelt om bestaande fietsprojecten te verbinden en nieuwe fietsinitiatieven te ontwikkelen.

Door de krachten te bundelen wil de community bijdragen aan nóg meer fietsgebruik in de provincie en helpen om het aantal fietsongevallen terug te dringen. De provincie is initiatiefnemer van de Fietscommunity, die in januari 2023 werd opgericht.

Meer informatie kun je lezen op de site van de provincie Groningen: https://ap.lc/n02iV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *