Medewerkers van het Business Park Oude Meer kunnen tussen de middag een flinke wandeling maken over bloemrijke paden, langs waterpartijen en bomenrijen. Gedeputeerde Esther Rommel van Noord-Holland en wethouder Marja Ruigrok van de gemeente Haarlemmermeer namen het rondje officieel in gebruik.  

Stichting Parkmanagement Schipholregio ontwikkelde, in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland, het lunchrondje en de bloemrijke paden. Samen met hovenier Boogaard werd maatwerk geleverd en zijn er voor de biodiversiteit bijen- en vlindervriendelijke kruiden- en bloemenmengsels geplant.

Werkplezier, vitaliteit en productiviteit

“Tussen de middag even twintig minuten rondlopen tussen het groen draagt bij aan werkplezier, vitaliteit en de productiviteit. Vergroening maakt het vestigingsklimaat op het businesspark een stuk aantrekkelijker”, aldus parkmanager Dorita Megens. 

Gedeputeerde Esther Rommel: “Meer groen is heel prettig voor de medewerkers, maar is ook belangrijk voor het verbeteren van de biodiversiteit. Minder steen en meer natuur verminderen hitteproblemen en zijn goed voor waterberging.” 

De provincie heeft een subsidieregeling voor het verbeteren en verduurzamen van bedrijventerreinen. Het lunchrondje komt voort uit een prijsvraag die in 2017 was gekoppeld aan de regeling. 

Meer informatie kun je lezen op de site van de provincie Noord-Holland: https://ap.lc/vlT9x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *