Utrecht krijgt eind dit jaar negentien kentekencamera’s in de binnenstad. Deze worden gebruikt om vrachtauto’s te beboeten wanneer zij rijden op plekken waar het vrachtautoverbod geldt. Het Openbaar Ministerie en de lokale driehoek met de burgemeester, politie en officier van justitie hebben hiervoor toestemming verleend.

Als je over de Utrechtse grachten rijdt, rij je over de daken van eeuwenoude werfkelders. Zware voertuigen kunnen deze beschadigen. Daarom gelden verkeersmaatregelen in het wervengebied: er is een vrachtautoverbod en voertuigen mogen niet te zwaar, te breed of te lang zijn. Er staan paaltjes waar te brede voertuigen niet tussendoor kunnen. Handhavers controleren regelmatig of deze verkeersregels niet worden overtreden en schrijven boetes uit.

Tellingen en metingen

De maatregelen werken, want er is een sterke vermindering van zwaar verkeer in het wervengebied. ”Helaas blijkt uit tellingen en meldingen dat sommige chauffeurs zich niet aan deze verkeersregels houden. Elk zwaar voertuig dat over straten met middeleeuwse werfkelders rijdt, is er één te veel. Daarom hangt de gemeente Utrecht eind dit jaar kentekencamera’s op in het wervengebied. Deze worden gebruikt om overtreders automatisch een boete te geven”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Meer informatie kun je lezen op de site van de gemeente Utrecht: https://ap.lc/ZZI7s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *