De provincie Utrecht is twee otterpassages rijker. Dankzij een houten plank onder een drukke weg kunnen otters zich nu makkelijker en vooral veiliger van de ene naar de andere plek bewegen. Sporen tonen aan dat de nieuwe passages al gebruikt worden.

De otterpassages liggen in Kockengen en in Lopik en zijn ontworpen om de otters veilig te laten navigeren tussen hun natuurlijke habitats en voedselbronnen. Het project is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de provincie Utrecht en Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR).

Het wordt voor otters in de provincie Utrecht gemakkelijker om te overleven. © Pixabay

Ecosysteem

Van de totale otterpopulatie in Nederland wordt jaarlijks naar schatting maar liefst 30 procent slachtoffer van het verkeer. Dankzij de veilige doorgang wordt de overlevingskans van de otters aanzienlijk vergroot én wordt de gezondheid van het hele ecosysteem verbeterd. 

De officiële opening van de otterpassage werd gemarkeerd met een feestelijk moment. Hierbij rolden gedeputeerde Mirjam Sterk van provincie Utrecht en hoogheemraad Willem van der Steeg van HDSR symbolisch een rode loper voor de otters uit.

Meer informatie kun je lezen op de site van de provincie Utrecht: https://ap.lc/I9zCQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *