Bewoners die meededen aan autodelen in de Indischestraat in Haarlem zijn enthousiast over de proef en willen hier graag mee verder. Zij roepen alle Haarlemmers op om ook over te stappen op autodelen; 27 bewoners deden mee aan het initiatief ‘Auto van de Straat’, een proef van negen maanden waarin ze twee elektrische deelauto’s deelden. Ze boekten in deze periode 370 ritten en reden meer dan 19.000 elektrische kilometers.

De bewonersgroep wil graag verder met de proef. Ze roepen alle Haarlemmers op om ook over te stappen op autodelen, omdat het ruimte in de straat scheelt en beter is voor het milieu. Gedeputeerde Jeroen Olthof van Noord-Holland is enthousiast over de aanpak. “Het is een project dat we samen met bewoners hebben uitgevoerd en dat heel direct bijdraagt aan leefbaarheid en milieudoelstellingen.”   

Goed beeld

Na negen maanden hebben de bewoners een goed beeld van hoe autodelen werkt en weten ze wat de voordelen zijn. Het delen van de auto’s is een aantal bewoners zo goed bevallen dat vier van hen een eigen auto hebben weggedaan. Met als gevolg meer ruimte – en ook minder parkeerdruk – in hun straat.

Deze bewoners willen dan ook graag doorgaan met autodelen. Maar de proef is afgelopen en om door te gaan zijn er meer mensen nodig die met hen willen autodelen. Om meer deelnemers te werven, zijn de bewoners een lokale campagne gestart. Geïnteresseerden uit de omgeving van de Indischestraat in Haarlem kunnen zich melden bij Arnout van Dijk, van MobiGo via www.mobigo.nu.  

Meer informatie op de site van de provincie Noord-Holland: https://ap.lc/KT0No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *