Er is begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het ecoduct Maarsbergen. Dit kunstwerk wordt vanaf eind dit jaar aangelegd over de Woudenbergseweg, de N226, tussen de landgoederen Maarsbergen en Kombos.

Tijdens deze voorbereidende werkzaamheden worden kabels en leidingen verlegd. Vervolgens wordt er een ‘overkluizing’ gemaakt om de leidingen te beschermen. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november.

Weinig hinder

Dat gebeurt doordeweeks vanuit de brede berm waarbij er weinig hinder is voor het verkeer. Omwille van de verkeersveiligheid geldt ter plaatse een snelheidsbeperking en wordt er een verhoogde afscheiding langs de weg geplaatst.

Het ecoduct over de N226 moet dieren helpen om veilig de weg over te steken. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld reeën, dassen, eekhoorns, hazelwormen en hagedissen. Het kunstwerk maakt deel uit van een groot ecologisch netwerk dat loopt van ’t Gooi tot aan de Uiterwaarden aan de Rijn.

Meer informatie kun je lezen op de site van de provincie Utrecht: https://ap.lc/UBNJp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *