Of het nu een torenfort, een lunet of een werk is, veel versteende ridders zijn in de afgelopen twintig jaar levende forten geworden. Bij de één vergader je, bij de ander bezoek je het museum. In het kader van de jubileumeditie van FORT! magazine dat begin april voor de tiende keer verscheen, is de Mooiste Fort-verkiezing van start gegaan.

Alle deelnemende fort-locaties aangesloten bij Stichting Liniebreed Ondernemen zijn in eerste instantie genomineerd om deel te nemen aan de Mooiste Fort-verkiezing. Fortliefhebbers konden tot 1 juli stemmen op hun favoriete fort op mooistefort.nl.

Forten- en vestingfestival

De vijf forten met de meeste stemmen gaan nu door. Met behoud van het aantal stemmen dat men al kreeg, is nu de tweede stemronde voor deze top 5 ingegaan. Iedereen mag één stem uitbrengen. Tijdens het forten- en vestingfestival op 2 en 3 september wordt het winnende mooiste fort bekend gemaakt.

Mooistefort.nl is een initiatief van Stichting Liniebreed Ondernemen (Liniebreed) ter gelegenheid van de tiende uitgave van FORT! magazine. In dit eigentijdse jubileummagazine (92 pagina’s) maakt de lezer kennis met de historie en het uitgebreide activiteitenaanbod van forten, waterlinies, vestingsteden en bunkers in Nederland.

Ook Koude Oorlog-erfgoed en Atlantikwall komen aan bod. Met een oplage van 50.000 is FORT! het grootste erfgoedmagazine van Nederland. Het magazine is gratis verspreid over totaal 520 erfgoedlocaties en ook digitaal te lezen en te bestellen op forten.nl.

Meer informatie kun je lezen op de site van https://mooistefort.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *