Aan de parkzijde van station Dordrecht komt een nieuwe, volledig circulaire fietsenstalling voor ruim tweeduizend fietsen. Ook de ingang van het station en het naastgelegen Weizigtpark worden opgeknapt. Als symbolische start van de werkzaamheden hebben gedeputeerde Frederik Zevenbergen van Zuid-Holland, wethouder Rik van der Linden en regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail de oude stationsklok en het naambord van het dak gehesen.

Veel mensen kiezen voor de fiets en het openbaar vervoer, een gezonde en duurzame keus. Om te voldoen aan de groeiende vraag naar fietsparkeerplekken wordt op verschillende stations het aantal fietsenstallingen uitgebreid. Zo ook bij station Dordrecht, waar de huidige stalling aan de parkzijde met ruim zevenhonderd plekken veel te weinig ruimte biedt. Daarom wordt er een nieuwe fietsenstalling voor ruim tweeduizend fietsen gebouwd.

Goed bereikbaar

In heel Zuid-Holland komen er in totaal zo’n 15.000 extra fietsparkeerplekken bij. Gedeputeerde Zevenbergen: “Het is voor zowel de inwoners als voor de economie ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat Zuid-Holland een goed bereikbare provincie blijft. Daarom investeren we als provincie graag in nieuwe fietsenstallingen bij stations.”

Zuid-Holland investeert fors in extra parkeerplekken voor fietsen. @ Pixabay

Behalve deze nieuwe stalling in Dordrecht gaat het bijvoorbeeld om in totaal ongeveer duizend extra plekken bij de stations Sliedrecht, Sliedrecht Baanhoek, Zwijndrecht, Dordrecht-Stadspolders en Dordrecht-Zuid. Die laatste stalling wordt komende maand opgeleverd.

Eerste in Nederland

De fietsenstalling bij station Dordrecht is de eerste volledig circulaire fietsenstalling in Nederland. Dat betekent dat de materialen die worden gebruikt herbruikbaar zijn, bijvoorbeeld als in de toekomst de stalling moet worden uitgebreid of verplaatst. In de glazen daken van zowel de stalling als de stationsentree komen bovendien flinterdunne zonnepanelen die stroom opwekken voor het station.

Meer informatie kun je vinden op de site van de provincie Zuid-Holland: https://ap.lc/k992x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *