De fietstunnel onder de Schouwbroekerbrug in Haarlem heeft nieuwe koeien op de muur gekregen. De oude koeien waren niet mooi meer. Er staan ook andere afbeeldingen op de tunnel.

De dartelende en spelende koeien die leerlingen van het Rudolf Steiner College in 2007 op de buitenmuren hadden geschilderd, waren verweerd en aangetast. Ook de panelen in de tunnel, die leerlingen van de Grafische School al eerder hadden gemaakt, waren verouderd en zijn verwijderd. 

Op de wanden staan nu niet alleen koeien, maar ook andere afbeeldingen, zoals een bakfiets, een hardloper en iemand die de hond uitlaat. De schilderingen zijn aangebracht door leerlingen uit 5 havo en 6 vwo van het Rudolf Steiner College. Ze zijn daarvoor begeleid door straatkunstenaar Matthew May.

Het koeientunneltje is opnieuw geopend door kinderburgemeester Tess en wethouder Bas van Leeuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *