De provincie Noord-Brabant houdt vrijdag 30 juni, samen met haar partners, de Dag van de Gezondheid. Iedereen die in Brabant iets doet met gezondheid is welkom.

Het programma begint om halftien in het provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch en wordt rond vier uur afgerond met een borrel. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Het thema van dit jaar is ‘van strategie naar actie’. Volgens de provincie Brabant zijn er enorm veel goede ideeën en mooie ambities, maar de vraag is alleen hoe deze omgezet kunnen worden naar de praktijk. De deelnemers gaan aan de hand van echte verhalen en concrete projecten op onderzoek. Op die manier wordt samengewerkt aan de ambitie ‘3 gezonde levensjaren erbij voor iedere Brabander in 2030’.

‘Keynotes’

In de ochtend zorgen twee ‘keynotes’ voor een goede start van de dag. De eerste keynotespreker Tim ‘S Jongers is politicoloog, bestuurskundige en publicist. In zijn werk focust hij vooral op verschillen in de samenleving en de positie van mensen in kwetsbare situaties, en hoe deze verschillen overbrugd kunnen worden. Hij vertelt over de kloof tussen arm en rijk en de gezondheidseffecten van armoede. 

Marian Witte © Gemeente Geertruidenberg.

De tweede keynotespreker is niemand minder dan Marian Witte. Vanuit haar rol als voorzitter van GGD-West-Brabant en burgemeester van Geertruidenberg neemt zij de toehoorders mee in het algemene belang van gezondheid en preventie. Door in gesprek te gaan met een medewerker van CZ kijkt ze vooruit hoe gezondheid de komende jaren de norm kan worden.

Meer informatie kun je lezen op de site van de provincie Brabant: https://ap.lc/LVFAV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *