De inwoners van Groningen die meededen aan de ‘Maai Mei Niet’-actie van Duurzaam Groningen, dit is het duurzaamheidsplatform van de gemeente, bouwden samen de langste ongemaaide grasmat van Nederland.

Meer dan 260 deelnemers deden mee en hebben zo samen met de gemeente een oppervlakte van zo’n 96 voetbalvelden niet gemaaid. Na afloop stuurden de deelnemers een foto in van hun ongemaaide grasmat en bouwden zo mee aan de langste digitale grasmat ooit in Nederland.

Ludieke tuinstoel

Ook maakten zij kans op een ludieke tuinstoel met daarop de tekst: ‘Red de planeet op je luie …’ De video is te bewonderen op de website en social media kanalen van Duurzaam Groningen.

Door gras niet te maaien, krijgen bijen meer voedsel. © Pixabay

Door niet te maaien of minder komen er meer plantensoorten en daarmee insecten en bijen terug. Wethouder Kirsten de Wrede: “Een maand niet maaien kan voor wel tien keer meer bijen zorgen. En die bijen zijn belangrijk voor zo’n zestig procent van onze voedselgewassen. Bovendien zorgt langer gras voor minder droogte en warmte. Zo zitten we er dus koeler bij deze zomer.” 

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Groningen: https://ap.lc/9ndjE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *