Zuid-Holland telt twaalf bijenlandschappen, variërend van ontkiemend tot bloeiend. Wetenschappers, ecologen, groenbeheerders, boeren, burgers, overheden, bedrijven, en maatschappelijke organisaties werken hierin samen om het aantal wilde bijen te laten groeien.

De provincie wil vóór 2030 deze bijenlandschappen op elkaar aansluiten, zodat er een groot ecologisch netwerk ontstaat, dat bijdraagt aan de basiskwaliteit van de natuur in Zuid-Holland.

De partners in de bijenlandschappen werken samen om de kennis over aanwezigheid en leefwijze van bijen en andere bestuivers te vergroten. Ook werken ze aan het bloemrijk maken én het verbinden van groengebieden, akkerranden, bermen, terreinen, parken en tuintjes.

© Pixabay

Nulmeting

Om een beeld te krijgen van de staat van de bijen in héél Zuid-Holland voeren EIS Kenniscentrum Insecten en Naturalis een nulmeting uit. Ook brengen zij de mogelijkheden in kaart om het bloemrijke netwerk van de bijenlandschappen te versterken én uit te breiden.

Meer informatie kun je lezen op de site van de provincie Zuid-Holland: https://ap.lc/s2LVP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *