De gemeente Zwolle is op zoek naar inspiratie en ideeën voor een kleinschalige, collectieve woonvorm voor een kavel in De Tippe, een nieuwe buurt aan de rand van de Zwolse wijk Stadshagen. Op deze kavel – ontwikkelveld ‘Samen-erf’ genaamd – is ruimte voor meer dan wonen alleen: het gaat om een plek om samen te wonen én te leven.

De gemeente heeft de voorkeur om de woonvorm uiteindelijk door een professionele partij te laten ontwikkelen. Voordat ze de officiële uitvraag voor deze kavel bij ontwikkelaars gaat uitzetten, hoort ze graag van de inwoners van Zwolle en omgeving aan welke woonvormen behoefte is. Met deze vraag hoopt de gemeente waardevolle ideeën te ontvangen.

Moet passen bij ambities

Op de kavel in De Tippe is ruimte voor een kleinschalige woonvorm op een gemeenschappelijk erf, met ongeveer 6 tot 10 woningen, afhankelijk van het type woning. ”Het is van belang, dat jouw idee voor deze woonvorm past bij de ambities van De Tippe. Op deze unieke locatie – tussen het weidse IJssellandschap en bestaande buurten in – komen ruim 1300 woningen in een duurzame wijk. Een wijk met volop ambities op het gebied van energie, water, klimaat, natuur en mobiliteit. En daar sluit ontwikkelveld ‘Samen-erf’ op aan”, zegt een woordvoerder van de gemeente Zwolle.

Originele visies op samen wonen én leven kunnen vóór maandag 12 juni worden ingediend via het formulier op: stadshagen.nl/deel-jouw-idee.

Meer informatie kun je lezen op de website van de gemeente Zwolle: https://ap.lc/A0r6p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *