Wethouder Coen Lageveen heeft het eerste groene bushokje in Purmerend onthuld. Deze abri bevindt zich voor het stadhuis aan de Purmersteenweg en heeft een groen sedumdak en LED-verlichting.

Het klimaat verandert. Het wordt warmer, droger, natter en er is een toenemende kans op overstromingen vanuit de zee en de rivieren. Klimaatadaptie is daarom voor de gemeente Purmerend een belangrijk deel in de duurzaamheidsopgave.

Alle abri’s

De gemeente wil daarom graag dat alle abri’s in de stad steeds duurzamer worden. Op het ogenblik zijn in Nederland al een aantal gemeenten waarbij de abri’s een groen sedumdak hebben. Dit draagt bij aan de biodiversiteit en zorgt ervoor dat de abri’s in de zomer koeler zijn. Ook het regenwater wordt op deze manier vertraagd afgevoerd op het riool.

De ‘groene bushokjes’ zorgen voor meer biodiversiteit. © Pixaby

Eind volgend jaar is in de gemeente Purmerend een aanbesteding voor de abri’s. Daarom is besloten om, vooruitlopend op deze aanbesteding, een proef te doen met dit type abri’s om te bekijken of dit de gewenste duurzaamheidsresultaten oplevert.

Meer informatie op de site van de gemeente Purmerend: https://bit.ly/3WokpAu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *