SBNL Natuurfonds heeft sinds 2018 het initiatief genomen om ervoor te zorgen, dat ook de verhalen achter Nederlandse bomen bekendheid krijgen. Bomen vertellen ons verhalen. Verhalen om gedeeld en steeds weer opnieuw verteld te worden. Door de plek waar ze staan, zijn bomen stille getuigen van menselijke emoties en verhalen ‘groot en klein.’ 

De verkiezing van De Boom van het Jaar gaat dit jaar het zesde seizoen in. Iedereen kan nog tot en met 22 mei weer een boom nomineren met een bijzonder verhaal. Dit kan legende zijn, een historisch verhaal of een boom met een bijzondere betekenis binnen de gemeenschap.

Een vakjury kiest uit alle aanmeldingen één boom per provincie. Deze twaalf genomineerden worden begin september bekendgemaakt. Van 4 september tot 16 oktober volgt de nationale stemronde, waarin iedereen kan stemmen op zijn favoriete boom. De uitslag volgt op 17 oktober. De winnaar vertegenwoordigt Nederland bij de Europese Tree of the Year verkiezing 2024. 

Meer informatie is te lezen op de speciale website: https://bit.ly/2GzHwUy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *