Wie recreatief wil varen in Groningen kan vanaf nu alle informatie vinden op het ‘Informatiepunt varen in Groningen’: routesingroningen.nl/varen. Op deze website van Routebureau Groningen staat praktische informatie over vaarwegen en zelfbedieningssleutels met uitgiftepunten. Ook kunnen vaarrecreanten hier verbeterpunten, ervaringen en tips op het water melden. Verder staan de actuele bedieningstijden voor bruggen en sluizen nu op één plek. 

Ook is er een nieuwe toeristische vaarkaart gemaakt met daarop vaarwegen, diverse jachthavens en vijftien leuke uitjes langs vaarroutes in Groningen en een verwijzing naar de website van Routebureau Groningen.

Inspiratie

De kaart ligt vanaf 4 mei bij verschillende uitgiftepunten in de provincie, zoals jachthavens en toeristische informatiepunten. Met deze vaarkaart wordt inspiratie gegeven om Groningen op en langs het water te beleven.  

© StellaDekker/provincie Groningen

Op routesingroningen.nl/varen staat alle benodigde informatie om de vaarrecreant zo goed mogelijk te informeren. Door alles op één plek en digitaal aan te bieden is de informatie makkelijker vindbaar en beter bij te houden. Gedeputeerde Mirjam Wulfse: “We willen de varende bezoekers een gastvrij Groningen bieden. Door deze informatie digitaal aan te bieden, zorgen we ervoor dat de informatie gedurende het hele vaarseizoen up to date blijft.” 

Meer informatie op de site van de provincie Groningen: https://bit.ly/3NyWsnM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *