Inwoners van de gemeente Groningen kunnen zich ook dit jaar weer laten inspireren door mede-Groningers als het gaat over duurzaam wonen en leven. Op zaterdagmiddag 13 mei openen woningeigenaren uit de gemeente hun huis tijdens de Duurzame Huizendag. Met hun tips, ervaringen en inspiratie kunnen de bezoekers vervolgens zelf aan de slag.

In 2022 deden meer dan zeshonderd bezoekers ideeën op. Organisatoren Duurzaam Groningen en Grunneger Power hopen dit jaar op duizend bezoekers. Bijna twintig bewoners stellen op deze dag hun woning open. De bezoekers kunnen hier verschillende duurzame oplossingen ervaren zoals: vloerverwarming, isolatie, zonnepanelen en warmtepompen en een warmtenetaansluiting. De bewoners vertellen graag over hun ervaringen met installatiebedrijven, de kosten van de door hen genomen maatregelen, hun lage energierekening én de biodiversiteit in hun tuin.

© Gemeente Groningen.

Praktische tips

De bezoekers krijgen bovendien praktische tips over duurzaam gebruik en gedrag om nóg meer te besparen.

Wethouder Energietransitie, Philip Broeksma: “We merken dat de interesse voor duurzaam leven in Groningen groeit. Het is mooi, dat we via dit soort dagen onze inwoners kunnen helpen de volgende stap te zetten in energiezuinig wonen en klimaatvriendelijk tuinieren. Ieder jaar maken onze eigen inwoners deze dag weer tot een groot succes en daar ben ik trots op!”

Meer over deze Duurzame Huizendag op de site van de gemeente Groningen: https://bit.ly/3UWZ28E


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *