Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum houdt in de meivakantie diverse activiteiten rond de tentoonstelling ‘Doggerland, verdwenen wereld in de Noordzee’.

Kinderen vanaf circa 8 jaar kunnen met de speciale speurroute op expeditie door de tentoonstelling Doggerland. Match de juiste voetafdrukken bij de dieren van Doggerland, ontdek waar Neanderthalers in de steentijd vuistbijlen voor gebruikten en speel de IJstijdquiz! Ook de speurtocht ‘Wie is het?’ in de vaste tentoonstelling kan worden gedaan. 

Op meerdere dagen is er een speciale Doggerland-rondleiding voor alle leeftijden waarin deelnemers meer leren over het leven op dit mysterieuze stukje land, dat nu onder de golven is verdwenen. Kinderen kunnen luisteren naar kinderverhalen over de mensen en dieren uit het ‘Atlantis van de Noordzee’. 

De Neanderthalers. (© Pixabay)

Neanderthaler Kleine Krijn

Poppentheater Belletje Sterk speelt in de meivakantie de voorstelling ‘Onder de Golven’, een magische tijdreis naar de prehistorie over Neanderthaler Kleine Krijn; hij leefde in Doggerland. Na afloop van de voorstelling is er ‘prehistorisch knutselen’.

Het leven in Doggerland was niet zonder gevaar. In diverse workshops onder leiding van Prae komen deelnemers te weten hoe mensen overleefden in Doggerland. Bovendien kunnen ze bijvoorbeeld vuursteen bewerken, gereedschap maken van bot, gewei of hout en een amulet of een geluksbuidel maken voor bescherming tegen gevaar. 

Meer informatie is te lezen op de site van de provincie Noord-Holland: https://bit.ly/3oh65gh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *