Zuid-Limburg is al jaren een unieke en populaire fietsregio in Nederland vanwege de afwisseling in heuvels en dalen. Afgelopen winter is er weer hard gewerkt aan de verbetering van het Zuid-Limburgse fietsnetwerk.

Dankzij het vernieuwde fietsknooppunten-netwerk kan men Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen: met het netwerk krijgt men snel overzicht over het gebied en plan je gemakkelijk een recreatieve fietstocht.

Dit veelgebruikte netwerk wordt regelmatig onder de loep genomen en vernieuwd met de nieuwste en leukste fietspaden van de regio. Het fietsnetwerk met de bijhorende kaart en de fietsplanner is vanaf nu te vinden via www.opdefietsinzuidlimburg.nl.

In Zuid-Limburg kan men ook dit jaar op de fiets genieten van de natuur. © Pixabay.

Recente wijzigingen door het Buitengoed Geul en Maas, de Parkstadroute tussen Ubachsberg en Heerlen, aanpassingen tussen Geleen en Sittard en de connecties met de nieuwe knooppunten in Aken zijn onlangs afgerond. 

Tweehonderd knooppunten

Het hele fietsroutenetwerk is ondertussen ruim 1.500 km lang en heeft meer dan tweehonderd knooppunten. Ook de nieuwe Heuvelland-Fietsroute, de Beekdaelenroute en het Zuid-Limburgse deel van de Maasroute maken deel uit van het wijdverspreide netwerk.

”Het aanbrengen van wijzigingen in het Zuid-Limburgse fietsnetwerk is een doorlopend proces”, zegt een woordvoerster van Visit Limburg. ”Op verzoek van gemeenten worden geregeld nieuwe routes en knooppunten toegevoegd. Er wordt daarbij gekeken of de trajecten veilig zijn, gespreid lopen en aantrekkelijk voor de fietser zijn.”

”Vervolgens worden de route-data door Routepunt-vrijwilligers ingelezen en ook de landelijke partijen als de ANWB, Fietsplatform, Falk en de Fietsersbond geïnformeerd. Zij richten hier op hun beurt hun planners en kaarten mee in.”

Meer informatie kun je lezen op de site van de gemeente Meerssen: https://bit.ly/40eVWOC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *