Het is ook dit jaar weer gelukt voldoende sponsors te vinden om de Nederlandse bloemdecoraties voor de paasmis op het Sint Pietersplein in Rome te realiseren. Een jarenlange traditie kan worden voortgezet.

Piet van der Burg, hoofdarrangeur van het project, is alweer weken bezig met de nieuwe ontwerpen en het enthousiasmeren van bloemenkwekers en telersgroepen. Diverse partijen uit de sierteeltsector stellen hun producten en diensten ter beschikking en inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang.

Elk jaar staat één bloemsoort op de voorgrond in de decoraties. Dit jaar is dat de Avalanche roos. Ook vanuit de bloembollenstreek is er dit jaar weer een grootschalige inbreng. De bloembollen worden in bakken opgekweekt en zullen op het Sint Pietersplein een totale lengte van 465 meter sieren. Van der Slot Transport uit Noordwijkerhout verzorgt ook dit jaar weer de logistieke lijn van Nederland naar Rome.

De Nederlandse bloemen zijn dit jaar weer op het Sint Pietersplein in Rome.

Samenspel van gemengde kleuren

Het totale arrangement wordt een samenspel van gemengde kleuren, waarin de bolbloemen de basis vormen en de snijbloemen in een kleurrijke laag erboven worden verwerkt. De producten sieren een oppervlakte van ongeveer 170 vierkante meter met tientallen arrangementen rondom het altaar, op de trappen en het balkon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *