De provincie Gelderland en waterleidingmaatschappij Vitens ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst voor voldoende en schoon drinkwater. De vraag naar drinkwater neemt toe.

Dat komt door bevolkingsgroei, een veranderd klimaat met toenemende hitte en droogte én toenemende economische activiteit bij bedrijven die drinkwater gebruiken. Er moeten daarom voldoende bronnen voor drinkwater beschikbaar zijn.

Gelderland en Vitens werken samen voor genoeg en schoon drinkwater voor mens en dier. © Pixaby

Inwoners, instellingen en bedrijven blijven er namelijk op rekenen, dat er altijd water uit de kraan komt. En dat vraagt om inspanningen van de provincie én het drinkwaterbedrijf. Goede afspraken zijn daarom nodig.

Gelderland en Vitens richten zich samen op drie thema’s: zorgen dat er voldoende drinkwater beschikbaar is, de kwaliteit van de grondwaterbronnen beschermen en gezamenlijk input leveren aan landelijk drinkwaterbeleid.

Meer informatie is te lezen op de site van de provincie Gelderland: https://bit.ly/3FzMUV0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *