Alle bushaltes in Drenthe worden rookvrij. De Mobiliteitsraad Drenthe, bestaande uit de provincie en gemeenten, wil daarmee bijdragen aan een Rookvrije Generatie. Reizigers die niet in tabaksrook willen staan, kunnen zo ongehinderd met het openbaar vervoer reizen. Gedeputeerde Nelleke Vedelaar en wethouder Raymond Wanders van de gemeente Emmen openden de eerste rookvrije halte in Emmen.

In Drenthe zijn 922 bushaltes waar een rookvrije zone gaat gelden. Eerst worden de grotere (met 5000 reizigers per jaar) rookvrij en daarna volgen de kleinere. Binnen twee jaar moeten dan alle bushaltes in Drenthe rookvrij zijn. De komende weken komt er voorlichting in de bussen voor de passagiers.

Alle haltes krijgen uiteindelijk een rookvrije wegmarkering. Gedeputeerde en voorzitter van de Mobiliteitsraad, Nelleke Vedelaar: “De Mobiliteitsraad Drenthe zet zich in voor veilig reisgedrag van alle inwoners in Drenthe. Daar hoort ook aandacht voor de gezondheid bij. Het is enorm belangrijk dat iedereen in Drenthe prettig en gezond kan reizen. Heel fijn dat we in samenwerking met vervoerders ervoor gaan zorgen, dat de bushaltes een rookvrije zone worden.”

© Pixaby

Rookvrije omgeving

Wethouder Raymond Wanders: “Ook in Emmen streven we naar een rookvrije generatie. Dat doen we onder andere met de alliantie Emmen Rookvrij. Steeds meer scholen, sportclubs, bedrijven en (zorg)organisaties sluiten zich aan. We zien dan ook dat steeds meer plekken in onze gemeente rookvrij worden. Dit initiatief van de Mobiliteitsraad om bushaltes rookvrij te maken, brengt ons weer een stap dichterbij onze ambitie om kinderen in een rookvrije omgeving te kunnen laten opgroeien.”

Meer over deze ambitie voor rookvrije bushaltes op de site van de provincie Drenthe: https://bit.ly/3J8IqFF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *