Leuk nieuws voor de zomer! In Groningen kun je namelijk van 1 juli tot en met 1 september een ‘Leefstraat’ organiseren. Dit is een tijdelijke autovrije straat, waarbij bewoners de kans krijgen om deze om te toveren tot een gezellige plek voor de hele buurt.

Je eigen straat veranderen in een terras met gezellige zitjes, lekker barbecueën met de buren of met alle kinderen de geveltuinen opvrolijken met bloemen. Bewoners kunnen deze zomer hun straat omtoveren tot een heerlijke vakantieoase. Je mag zelf bedenken wat je hieronder verstaat. Bijvoorbeeld een straat vol opblaasbare zwembadjes, springkussens, blote voetenpaden en/of hangmatten.

Een hangmat in je straat ophangen; dat kan deze zomer in Groningen. © Pixaby

Tot 1 april

Stel samen met de buren een plan voor een eigen Leef-straat op. Wees er snel bij, want indienen van een plan kan tot 1 april.

De gemeente gaat daarna alle plannen doornemen, bijvoorbeeld om te kijken of de straat altijd bereikbaar blijft voor fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten. Na ontvangst van jouw plan krijg je hierover zo snel mogelijk bericht.

De Leefstraat organiseer je voor minimaal twee dagen en maximaal vier weken. Voor het organiseren van een Leefstraat is een evenementenvergunning nodig.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op gemeente.groningen.nl/leefstraat. Wil je initiatiefnemer worden? Meld je dan aan voor 1 april. Dat kan ook via gemeente.groningen.nl/leefstraat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *