Zes musea langs de Groninger Waddenkust gaan nóg meer samenwerken om mensen naar het gebied te trekken. De Waddenmusea ontwikkelen de komende twee jaar onder andere busarrangementen in het waddengebied en er komt een lezingenreeks met bekende sprekers. De provincie draagt € 40.000 subsidie bij om de campagne twee jaar voort te zetten. 

De website waddenmusea.nl wordt omgevormd naar de huisstijl van Marketing Groningen en uitgebreid met verhalen over bijzondere aspecten van het Waddengebied. Ook komen er zes lezingen van bekende sprekers die de bijzonderheden van het gebied benadrukken.

Themaroutes

De musea willen toeristen bereiken via de veerdienst tussen de Eemshaven en het Noorse Kristiansand. Ook gaan ze samen met Arriva busarrangementen ontwikkelen en zijn er plannen voor een speciale busdienst met themaroutes vanuit de stad Groningen.

De musea willen meer bezoekers naar de Groninger waddenkust. © Pixaby

Verder gaan de musea mogelijk samenwerken op het beheer en onderhoud van de monumentale panden, energie, fondsenwerving en personeels- en vrijwilligersbeleid.

De deelnemende musea zijn de Menkemaborg in Uithuizen, landgoed Verhildersum in Leens, het visserijmuseum in Zoutkamp, museum Wierdenland in Ezinge, openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum en kloostermuseum St.-Bernardushof in Aduard.

Meer informatie kun je lezen op de site van de provincie Groningen: https://bit.ly/3IA1Pip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *