In het Groningse Blauwestad is de bouw begonnen van een nieuwe brug met de naam Beekjuffer. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken van de provincie Groningen en wethouder Erich Wünker van gemeente Oldambt gaven hiervoor het officiële startsein.

De nieuwe brug komt in het verlengde van de Pieter Smitbrug; daar ligt nu nog een dam in de Hoofdstraat. Het aantal vaarroutes in het gebied wordt daarmee verder uitgebreid. De nieuwe brug lijkt op de Pieter Smitbrug, maar is kleiner. Architect Nol Molenaar heeft gekozen voor hetzelfde type brugleuningen en kruisvormige poten.

Gedeputeerde Van Dekken is enthousiast: “Met de extra vaarroute die nu ontstaat, wordt Blauwestad nog aantrekkelijker om te wonen. Dat zien we ook in de verkoopcijfers. We hebben de huizenmarkt de afgelopen maanden zien veranderen. Ondanks dat is het projectbureau er vorig jaar in geslaagd 123 kavels te verkopen.”

Positieve trend

Wethouder Wünker vult aan: “Om die positieve trend vast te houden, is het belangrijk om het gebied te blijven ontwikkelen. Zowel de recreatiemogelijkheden, als de verbindingen met de omgeving. Daar werken we als gemeente en provincie graag in samen.”

Vele genodigden waren bij de officiële handeling. © Jeroen Bos.

Om de nieuwe vaarroute van het Oldambtmeer naar de woongebieden straks te kunnen gebruiken, moest de steigerhouten wandel- en fietsbrug tussen Strand Zuid en Redersplein nog een draaibaar gedeelte krijgen. Dat gebeurde vorig jaar zomer.

Hoogste tijd om deze brug ook een eigen naam te geven. Via social media mocht er worden gestemd. Topfavoriet bleek Maanwaterjuffer.

Meer informatie kun je lezen op de website van de provincie Groningen: https://bit.ly/3IVYJqs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *