De natuur- en recreatiegebieden in de provincie Utrecht scoren gemiddeld een 7,9. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek onder zo’n vierduizend personen. De groene recreatiegebieden zijn erg populair en worden vaak bezocht.

Dat gebeurde afgelopen jaar door ongeveer 4 miljoen mensen; 80 procent van de inwoners van de provincie bezocht een van de 36 natuur- en recreatieterreinen. De bossen bij Lage Vuursche, bij Austerlitz/Bornia/Heidestein en de Loosdrechtse Plassen trekken de meeste bezoekers.

De bossen bij de Lage Vuursche krijgen ook veel waardering. ┬ę Pixaby.

Van alle onderzochte gebieden zijn er enkele die boven de 8 scoren. Dit zijn de Lange en Korte Duinen. De mensen die meededen aan het onderzoek zijn minder tevreden over de sanitaire voorzieningen en de toegankelijkheid voor mindervaliden.

De bezoekers nemen minder vaak, maar nog steeds te vaak, de auto naar het recreatiegebied dan in 2019. En dat komt vooral omdat ze gebieden bezoeken buiten de eigen regio en er ook bezoek afkomstig is van buiten de provincie.

Meer informatie is te lezen op de site van de provincie Utrecht: https://bit.ly/3Z0NPp7


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *