Het Stellingenpad is verkozen tot Wandelroute van het Jaar 2023 in de Benelux. Op dit streekpad wandel je in ruim 260 kilometer door de mooiste natuur van de Stellingwerven. Het strekt zich uit over Zuidoost-Friesland, de westrand van Drenthe en de kop van Overijssel.

Het Stellingenpad is een relatief nieuw streekwandelpad: het werd in april vorig jaar geopend door Stichting Vrijstaat de Stellingen en het Nivon Natuurvrienden, in samenwerking met tal van organisaties, gemeenten en vrijwilligers.

Friese Waterlinie

Het pad is vernoemd naar de Friese Waterlinie, die in de zestiende eeuw werd aangelegd en waarvan nog steeds sporen zichtbaar zijn in het landschap.

Je kunt de route lopen met de wandelgids Stellingenpad, uitgegeven door Nivon Natuurvrienden.

Verhalen over de streek worden in de gids ingeleid door Griffioen, het fabeldier uit het wapen van de Stellingwerven en de etappe-elfjes, die alles vertellen over het landschap en de lokale geschiedenis.

Meer informatie over het Stellingenpad kun je lezen op de site van Wandel.nl: https://bit.ly/3kl6InC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *