Een paar jaar geleden was het nog een betegeld plein van de Borgmanschool, maar nu ligt er achter de voorgevel van de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat 33 in Groningen een groene binnentuin.

De laatste grote klus binnen de ingrijpende verbouwing van dit negentiende-eeuwse schoolcomplex was de gezamenlijke tuin. Door de grootte van het project kregen de bewoners de maximale subsidie voor klimaatadaptie: 5.000 euro.

In het midden van de tuin staan nu struiken, plantenvakken en bomen. Van de oude stoeptegels van het schoolplein zijn plantenvakken gemaakt. En voor de paden zijn oude gele steentjes uit de binnenstad van Groningen gebruikt.

Het hemelwater, dat op het dak van het achterste deel van het complex valt, wordt opgevangen en stroomt niet naar het riool, maar naar de vijver.

Meer informatie over deze groene metamorfose op de site van de gemeente Groningen: https://bit.ly/3Z1J7Hb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *