De wintereik, lariks, zoete kers en hazelaar. Deze klimaatbestendige soorten worden dit seizoen geplant in het gebied van de Stichting IJssellandschap in Deventer.

De positieve bijdrage aan de omgeving komt voort uit de ingezette vergroening van Het Groenbedrijf, dat in 2030 volledig CO2-neutraal wil werken. Directeur Judith Snepvangers van Stichting IJssellandschap, haar collega Remco Westra van Het Groenbedrijf en wethouder Marcel Elferink van Deventer plantten samen een aantal van de 25.000 bomen op Landgoed De Oostermaet in Lettele.

In het toekomstbestendige bos worden de afgestorven bomen voor een deel vervangen door nieuwe aanplant.

Bestand tegen droogte en hitte

De soorten waarvoor gekozen is, zijn naar verwachting beter bestand tegen de toegenomen hitte en droogte, leggen de CO2 goed vast én dragen door hun blad- of naaldverlies bij aan de kwaliteitsverbetering van de ondergrond.

Het Groenbedrijf onderhoudt in opdracht van de gemeente Deventer het openbaar groen en voert onderhoudswerkzaamheden uit voor bedrijven en instellingen. Bij het uitvoeren van deze werkzaamheden wordt CO2 uitgestoten. Het Groenbedrijf wil naar klimaatneutraal werken. Dat doen ze al door het gebruik van groen gevoed elektrisch gereedschap en auto’s. 

De hazelaar is een van de soorten bomen in het toekomstbestendig bos. © Pixabay

De aanplant van klimaatbestendige bomen in de bossen van IJssellandschap draagt bij aan dat doel. Hiervoor is een budget van € 45.000 beschikbaar voor aanplant en beheer.

Meer over het toekomstbestendig bos op de site van de gemeente Deventer: https://bit.ly/3kLewi8

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *